Titel menubalk illustratie
 • Hier leest u opmerkingen, vragen en ervaringen van anderen
 • U kunt ook zelf een bericht plaatsen

Lees het Gastenboek

 •  
  Geef uw reactie:
   
  Re: Re: Vacuum trekken bij catheter condoom       --- Rob Verharen --- rob_verharen@hotmail.com --- 15/10/14 15:38:31 ---
  Vacuüm ontstaat doordat urine lucht meeneemt naar de beenzak (oid).Ik vond het een vervelend gevoel en moest soms wel 20 keer lucht in het systeem laten door het condoom even los te koppelen en weer te koppelen. Ik heb nu een T-stuk tussen condoom en beenzak geplaatst en op de derde uitgang nog een slang aangesloten die tot boven mijn broeksband loopt. Er komt nu voortdurend lucht bij en het vacu"m is over.
  Twee "problemen" ontstaan hierbij; de eerste is dat de beenzak sneller met lucht wordt gevuld en daardoor eerder moet worden geleegd. De tweede is dat, als je per ongeluk onderuitgezakt op de bank ligt, er ongemerkt urine uit de open slang in je broeksband kan vloeien. Voor dit probleem heb ik een soort vlotter afsluiter gemaakt, die dit soort ongelukjes voorkomt.
  Lucht in de opvangzak blazen heeft geen zin, want de terugslagklep verhindert dat de lucht naar het condoom gaat.

 • U kunt een reactie anoniem. plaatsen, of uw email adres achterlaten.

Schrijf in het Gastenboek

 • Vul het formulier in

 • Disclaimer
  Bekijk de voorwaarden voor het gebruik van deze pagina.
 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie