• Een plastic broek als extra bescherming voor overdag is dan ok, temeer omdat tevens het geluid van het geritsel wordt gedempt
 • als het eens goed mis gaat dan sluit een plastic broek veel beter af

Voor- of nadelen van plastic broeken

 • Voorstander
  Door de ziekte van Parkinson ben ik al 6 jaar(urine)incontinent. Ik vind een plastic broek zeer zeker een waardevolle aanvulling op mijn dagelijkse functioneren. Dus: voor mij "WEL EEN PLASTIC BROEK". Voorwaarde is wél, dat ik een goede plastic broek en natuurlijk het juiste absorptiemateriaal moet aantrekken. In onderstaande alinea's staat vermeld waarom ik tot die conclusie ben gekomen.
  ... >>
 • Voors en tegens
  Ik ben er van overtuigd dat het zinloos is een plastic broek over een wegwerpluier te dragen, zeker voor de nacht. Bij lekken is er geen absorptie meer en het vocht zoekt een uitweg langs de heuprand wanneer je op je zijde slaapt. Een plastic broek in combinatie met katoenen luiers is echter prima omdat hier bij zijdelings slapen ook absorptie op de zijde wordt geboden. Een gesloten plastic broek is dan wel nodig. Voor overdag zijn wegwerpluiers ok. Van sommige luiermerken heb ik wel de indruk dat het plastic niet 100% waterdicht is. Zeker bij een grotere plas voelt het plastic vochtig aan, zonder echt van lekken te kunnen praten. Een plastic broek als extra bescherming voor overdag is dan ok, temeer omdat tevens het geluid van het geritsel wordt gedempt.
 • Gebruik geen plastic broek  
  Allereerst wil ik kwijt dat dit een goede, informatieve site is waar op een goede manier wordt ingegaan op incontinentie. Op een aantal plaatsen lees ik dat er wel eens de voorkeur aan gegeven wordt om een plastic beschermbroek over een wegwerpluier wordt gedragen als extra bescherming tegen lekken. Nu is mijn ervaring (en daar was ik al heel snel achter) dat een plastic broek geen extra bescherming biedt. Sterker nog: er treedt zelfs veel eerder lekkage op bij de pijpjes.
  ... >>
 • Transpiratie  
  Volgens Siemen gaat een luier eerder lekken als je er een plastic broek overheen draagt. Ik ken het verschijnsel. Volgens mij is het geen lekkage van de wegwerpluier, maar transpiratie-ophoping tussen de luier en de plastic broek.
 • Positieve ervaringen
  Op deze pagina zie ik verschillende reacties staan over de zin dan wel onzin met betrekking tot het dragen van een plastic luierbroek over een wegwerp broekluier. De fabricanten van de wegwerp broekluiers beweren dat dit niet nodig zou zijn. Strikt noodzakelijk is het niet, maar ik zie wel veel voordelen van het gebruik van een plastic luierbroek over een wegwerp broekluier. Ik zal er eens een aantal noemen.
  ... >>
 • Nog meer positieve ervaringen:  
  Al vele jaren draag ik een plastic broek over mijn wegwerpluier. Mijn incontinentie bestaat uit het verlies van ontlasting, het dragen van een plastic broek reduceerd de afgifte van onaangename geuren en het bied mij nog eens extra bescherming voor als het eens goed mis gaat want dan sluit een plastic broek veel beter af dan welke luier ook. Ik ben er zeker van dat vele onder ons baat hebben bij het dragen van een plastic broek over een wegwerpluier al is het maar omdat ze zich meer zelfverzekerd voelen en dit geldt vooral voor hen die verlies van ontlasting hebben.
  ... >>
 • Amerikaanse broeken

  Ik wil hier mijn meest recente ervaringen aan toevoegen. Dit wil ik graag toelichten met een voorbeeld in mijn dagelijk leven. Tot voor kort droeg ik tot mijn tevredenheid over mijn pants met inleggers, altijd plastic broeken van SGA, zowel overdag als 's nachts. Al die tijd bleef ik droog en dat was de goedkoopste manier. Ik weet dat mijn incontinentie in de loop van de tijd steeds erger wordt, wegens de progressieve aard van mijn neurologische ziekte. Ik wist dus dat ik vroeg of laat kon verwachten dat ik tijdens mijn slaap steeds meer zou gaan lekken. Van SGA plastic broeken is bekend dat ze afzakken en vervolgens gaan lekken, wanneer er zich tijdens mijn slaapperiode veel urine in de plastic broek verzamelt. Achter de schermen was ik vorig jaar toch al bezig om voor dit probleem te zoeken. Begin 2008 was het dan zover. Diverse nachten achter elkaar werd ik in een ammoniakgeur wakker in een kletsnat bed.

  ... >>
 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie