Titel menubalk illustratie
 • Flierefluitende jongeren worden gekoppeld aan jongeren met een handicap

TV-tips

 • RTL5: ‘Het zal me een rotzorg zijn'
  Flierefluitende jongeren worden gekoppeld aan jongeren met een handicap in het nieuw TV programma ‘Het zal me een rotzorg zijn’, RTL5 zendt vanaf 28 oktober de nieuwe serie uit die gebaseerd is op de succesvolle speelfilm Intouchables.

  In Intouchables wordt een jonge Fransman uit een achterbuurt de verzorger en hulp van een oudere nette man in een rolstoel. De programmamakers van de RTL-serie hopen de dat er ook tussen de buddy en degene met een beperking zo’n bijzondere band ontstaat.

  In een van de afleveringen gaat een jonge homo die alleen maar feest, de spastische leeftijdgenoot Mike helpen. “Gatverdamme”, is de eerste reactie van het feestbeest als hij Mike moet helpen verschonen. Maar later ziet hij in dat hij meer van de kleine dingen in het leven kan leren genieten zoals Mike.

  Het reality programa was te zien op RTL5.
 • Maar liefst 1 op de 4 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met ongewild urineverlies
 • Na hersenonderzoek bij katten heeft men het systeem  ontdekt dat plassen controleert. Dit systeem blijkt overeen te komen met die van de mens.

Informatief

 • Uitleg over de productie van absorberend materiaal
  Een superabsorberend polymeer (SAP) is een polymeermateriaal dat in staat is vele malen het eigen gewicht aan water op te nemen en vast te houden. Het zwelt daarbij op tot een hydrogel die tot meer dan 99% uit water kan bestaan. Het houdt het vocht ook vast onder druk.
  SAP's worden vooral gebruikt in luiers en incontinentieproducten; ze zijn ervoor verantwoordelijk dat luiers zeer dun kunnen zijn, omdat er slechts weinig van nodig is om de urine te absorberen.
  Deze video laat zien hoe babyluiers zijn opgebouwd.
  Bekijk de video
 • Openhartig verhaal over leven met incontinentie (Duits)
  Jongen vertelt hoe hij vanaf zijn jeugd met incontinentie omgaat. Hoewel het een duitse video is, spreekt de jongen langzaam en duidelijk en is het verhaal goed te volgen. Hij vertelt mt name hoe hij met incontinentie leeft en welke impact dat voor hem heeft. Bekijk de video.
 • Filmpjes: incontinentiemateriaal wisselen
  Als een cliënt incontinent is en incontinentiemateriaal gebruikt, dan kan je de cliënt helpen met het vernieuwen van het incontinentiemateriaal. Deze instructiefilmpjes laten zien hoe je een cliënt kunt helpen om het incontinentiemateriaal te wisselen. Kijk op de site van ZorgVoorBeter.nl
 • 'Ook getest op mensen': Wat te doen tegen incontinentie?

  Video

  Incontinentie: het blijft een taboe onder vrouwen. En toch beheerst het verlies van die enkele druppels urine het leven van sommige vrouwen. Ze durven niet gaan sporten, komen niet meer zoveel buiten en hebben minder sociale contacten, en dat allemaal uit schrik voor ongelukjes.


  Een op de vijf vrouwen krijgt in haar leven met incontinentie te maken, maar weinig dames gaan ermee naar de dokter. 'Omdat ze denken dat er toch niets aan gedaan kan worden en dat ze ermee moeten leven.'

  'Ook Getest Op Mensen' bewijst het tegendeel. Het programma neemt een dappere dame mee naar uroloog Dirk De Ridder van het UZ Leuven. Hij stuurt haar door naar een professor Marijke Van Kampen, kinesitherapeute van het UZ Leuven, om daar gedurende een aantal weken bekkenbodemspieroefeningen te doen. Na vier weken zou er verbetering moeten zijn. Als dat inderdaad zo is, kunnen misschien wel heel veel vrouwen geholpen worden. Zowel jonge en als niet meer zo jonge dames.


  Bekijk de uitzending van 15 februari 2012

 • Met explosieven verstopt in zijn incontinentieluier kaapte de toen eenenvijftigjarige Porfirio Ramírez Aldana een vliegtuig dat op weg was naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá
 • Ook historische figuren als Eva, Mona Lisa, Jeanne d'Arc, Cleopatra en het Vrijheidsbeeld hebben last van incontinentie

Speelfilms en commercials

 • Porfirio

  Porfirio is een genuanceerde, strak gefilmde karakterstudie van een eenvoudige man die in opstand komt tegen de autoriteiten. In een afgezonderd stadje aan de Amazone verkoopt Porfirio Ramirez belminuten om in zijn inkomen te voorzien. Door een politiekogel is hij verlamd geraakt en aan bed en rolstoel gekluisterd. Zelfs voor de kleinste handelingen heeft hij hulp nodig.


  Een gehandicapte incontinente man, nauwelijks anderhalve meter groot, hield zes jaar geleden de Colombiaanse gemoederen behoorlijk bezig. Porfirio is door een noodlottig ongeval in een rolstoel beland, waarvoor hij de officiële autoriteiten nog altijd verantwoordelijk houdt. Omdat de staat niet van plan is om ook maar een peso neer te leggen voor alle ongemakken waarmee Porfirio door het leven moet, besloot de opstandige man zelf maar zijn gram te halen. Met explosieven verstopt in zijn incontinentieluier kaapte de toen eenenvijftigjarige Porfirio Ramírez Aldana een vliegtuig dat op weg was naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá.


  Bekijk de Trailer

 • Whoopi Goldberg promoot incontinentieproducten

  De Amerikaanse actrice Whoopi Goldberg wil incontinentieproblemen bij vrouwen bespreekbaar maken. De Oscarwinnares schittert daarvoor in een reclamespot die incontinentieproducten promoot. De 55-jarige 'Sister Act'-actrice kruipt in de advertentie in de huid van historische figuren. Zo hebben Eva, Mona Lisa, Jeanne d'Arc, Cleopatra en het Vrijheidsbeeld last van incontinentie. "Ik heb een klein geheim: ik lek. Een op de drie vrouwen heeft er last van. Het is net een groot geheim, maar we lopen allemaal rond met natte broeken", vertelt Goldberg.
   


   
   
 • "The devils playground"
  van Fred Schepisi gaat over een katholiek jongensinternaat waar een van de jongens problemen heeft met bedplassen. 

 • "Everything That Rises"
  US 1998 Dennis Quaid. Deze tv-film gaat over een jonge jongen die verlamd is door een auto-ongeluk. Hij krijgt daarbij te maken met incontinentie.
 • "When You Remember Me"
  Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin een gehandicapte jongen, gespeeld door Fred Savage (o.a. de televisieserie "Wonder Years") in opstand komt tegen de leiding van het internaat. Hij vecht voor zijn eigen vrijheid en die van anderen.
 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie