Titel menubalk illustratie
 • Deze producten stonden eerder in de schijnwerpers

Archief van productnieuws

 • Deze pagina geeft een overzicht van oudere nieuwsberichten. Het kan zijn dat sommige producten niet meer leverbaar zijn en zijn vervangen door nieuwere versies. We laten dit overzicht toch staan omdat het aangeeft hoe de ontwikkeling is gegaan van producten in de afgelopen jaren.
   
 • TENA Lady biedt drievoudige bescherming
  De top 3 wensen van mensen met ongewenst urineverlies zijn:
  • 1. Bescherming tegen doorlekken
  • 2. Het verband moet droog blijven aanvoelen na het ongewenst urineverlies
  • 3. Bescherming tegen ongewenste geurtjes

  Alle TENA Lady producten voldoen aan deze wensen en daarom wordt dit nog duidelijker gecommuniceerd op alle TENA Lady verpakkingen met het 3x protection-logo. Want TENA Lady biedt drievoudige bescherming tegen doorlekken, geurtjes en een vochtig gevoel.

  TENA Lady verbanden en verbanden+ (groene en blauwe verpakkingen) zien er voortaan nog vrouwelijker uit met een fris bloemenpatroon op de plakstrip. Ook heeft de absorptiezone van de TENA Lady Mini (Wings) en Mini Plus (Wings) een nieuw patroon die de absorptiekern goed zichtbaar maakt
 • SpeediCath® Compact Eve met een driehoekige vorm voor een betere grip
  Coloplast lanceert de SpeediCath® Compact Eve, de eerste katheter op de markt met een driehoekige vorm voor een betere grip tijdens het katheteriseren, waardoor de katheter eenvoudig te openen en sluiten, en eenvoudig te hanteren is.
  Volgens een recente enquête onder 493 verpleegkundigen in negen Europese landen zijn blijkt het voornaamste problemen waarmee vrouwen tijdens het katheteriseren te maken krijgen: het hanteren van de katheter (86%). "Het allerbelangrijkste is het hanteren van het product. De driehoekige vorm zorgt voor een betere grip. Het is een fantastisch product", aldus Monika, een MS-patiënt uit Duitsland.
  Het niet-medische uiterlijk van het product bevordert het zelfvertrouwen en de acceptatie van de noodzaak om te katheteriseren bij vrouwen.

  Kijk voor meer informatie op www.coloplast.nl/eve
 • Nieuwe maten beschikbaar van SpeediCath Compact Set Vrouw
  Naast Ch 12 voor mannen en vrouwen, is per 1 april 2014 het SpeediCath Compact Set assortiment uitgebreid met twee nieuwe maten voor vrouwen: Ch 10 en Ch 14.
  SpeediCath Compact Set is de eerste en enige compacte en gebruiksklare katheter en urine-opvangzak ineen.
  Door het discrete ontwerp is deze set klein genoeg om in de handtas of jaszak mee te nemen. Het meenemen van losse urine-opvangzakken of flessen om de urine in op te vangen is niet meer nodig. Daarnaast voorkomt de geïntegreerde oplossing het risico op lekkage, doordat er geen losse onderdelen aangekoppeld worden. Meer informatie: www.coloplast.nl
 • Conveen® urine-opvangzakken vernieuwd
  Conveen urine-opvangzakken van Coloplast zijn vernieuwd. Het materiaal van de zakken is dunner en soepeler, waardoor de urine-opvangzak natuurlijk en comfortabel op het been wordt gedragen. Het design van de urine-opvangzak is aangepast, waardoor de Conveen urine-opvangzak niet opvalt, zelfs niet onder dunne, lichtgekleurde kleding. Daarnaast is het verbeterde kraantje gemakkelijker te bedienen.

  Conveen urine-opvangzakken vormen samen met Conveen Optima condoomkatheters een betrouwbare oplossing voor dag- en nacht. Kijk voor meer informatie op www.coloplast.nl/conveen
 • SpeediCath® Compact nu met easy opening
  SpeediCath Compact heeft wereldwijd een nieuwe standaard gecreëerd voor vrouwen-katheters. SpeediCath Compact is een gebruiksklare, compacte katheter voor vrouwen die zelf katheteriseren. Deze compacte katheter is niet groter dan een lipstick en heeft toch voldoende lengte om de blaas te legen. De katheter is direct klaar voor gebruik en daardoor overal en altijd te gebruiken. Daarnaast is de katheter hygiënisch. U kunt de katheter inbrengen zonder het gecoate gedeelte aan te raken.

  Onderzoek toont aan dat vrouwen die SpeediCath Compact gebruiken het openen van de verpakking belangrijk vinden. Als reactie hierop heeft Coloplast een nieuw label ontwikkeld dat het openen van de verpakking nog gemakkelijker maakt. De katheter is nu nog beter te openen, ook door vrouwen met een beperkte handfunctie.

  Kijk voor meer informatie op www.speedicathcompact.nl
 • TENA Comfort Normal Breathable
  TENA heeft een nieuw verband geïntroduceerd: TENA Comfort Normal Breathable. Normal is het kleinste verband binnen het Comfort assortiment en zeer geschikt voor mensen die regelmatig verlies van ontlasting hebben. TENA Comfort Normal wordt net als de andere TENA Comfort producten gedragen in combinatie met een TENA Fix netbroekje of nauwsluitend ondergoed en heeft een ademende achterzijde. Daardoor draagt het heel comfortabel en is de kans op huidirritatie minimaal.

  Kijk voor meer informatie op www.tena.nl
 • Vernieuwde TENA Lady inlegkruisjes
  Veel vrouwen gebruiken nog steeds inlegkruisjes of maandverband dat niet geschikt is voor urineverlies. Met de vernieuwde TENA Lady inlegkruisjes kiezen vrouwen gemakkelijker voor een specifiek product voor licht urineverlies omdat:

  - Op de nieuwe verpakkingen de voordelen nog duidelijker gecommuniceerd worden: Droog gevoel - Snelle Absorptie - Fresh Odour Control
  - De bedrukking van het beschermvel van de plakstrip nu nog discreter is

  Het vernieuwde assortiment wordt vanaf week 8, 2013 geleverd, zodra de huidige voorraad op is. Kijk voor meer informatie op www.tena.nl
 • Nieuw EU-amendement vergroot de gezondheidsrisico’s en de dagelijkse problemen voor kathetergebruikers
  Een nieuw amendement door het Europees Parlement op de Medical Devices Directive (MDD) schrijft voor dat alle intermitterende katheters herbruikbaar moeten zijn. Dit zal een negatief effect hebben op miljoenen individuen, waaronder mensen met ruggenmergletsel, multiple sclerose en diabetes, en hen hun keuzevrijheid ontnemen – hierdoor staan zij bloot aan een toegenomen gezondheidsrisico, grotere dagelijkse problemen en onwaardige situaties.
  De organisatoren roepen iedereen op om vóór 11 december 2014 ‘Stop EU’s Forced Re-Use of Catheters’ te zeggen. Lees verder.

  Na de actie houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.
 • De WheelMate app van Coloplast
  Het vinden van schone, toegankelijke toiletten is voor rolstoelgebruikers vaak een grote uitdaging. Een uitstapje naar een onbekende plaats vergt veel voorbereiding. De WheelMate van Coloplast biedt hulp. De app maakt het mogelijk om snel en simpel een rolstoeltoegankelijk toilet te vinden.


  Met de gratis WheelMate app kunt u:
  - Informatie delen over dichtbijgelegen, rolstoeltoegankelijk toiletten en invalidenparkeerplaatsen.
  - Nieuwe rolstoeltoegankelijke toiletten toevoegen op alle mogelijke locaties, zoals restaurants, winkel- en sportcentra.
  - Een kwalitatieve beoordeling geven van de hygiëne, uitrusting en toegankelijkheid van het toilet.
  - Een lijst maken van “favoriete” rolstoeltoegankelijke toiletten.
  - Praktische informatie delen, zoals openingstijden en eventuele prijzen.


  Deel uw kennis! Kent u rolstoeltoegankelijke toiletten? Draag uw steentje bij. Voeg vandaag nog locaties toe. Hoe meer locaties worden toegevoegd des te bruikbaarder de app wordt.

  Kijk voor meer informatie over de WheelMate en hoe deze is te downloaden op www.coloplast.nl

 • Coloplast 25 jaar in Nederland
  Coloplast bestaat 25 jaar in Nederland. Coloplast brengt een jubileum magazine uit om dit te vieren. In het magazine staan verhalen van mensen met blaas- of darmproblemen, die zichzelf overwinnen en grenzen verleggen centraal. Door de verhalen te delen, maken we het bespreekbaar en verleggen we samen grenzen, elke dag weer.

  Luisteren naar de mensen met een stoma of met blaas- of darmproblemen. Dat was het uitgangspunt van Coloplast bij de oprichting in 1957 in Denemarken en dat is het nog steeds. Het succes van Coloplast begon 55 jaar geleden toen verpleegkundige Elise Sørensen naar haar zus Thora luisterde. Haar zus had een stoma. Zij was altijd bezorgd over lekkages en werd hierdoor zeer beperkt in haar dagelijks leven. Om haar zus te helpen ontwierp Elise het eerste lekvrije stomazakje ter wereld. Thora kon weer een normaal leven leiden- en met haar duizenden andere stomadragers.

  Wilt u het jubileum magazine ontvangen? Ga naar www.coloplast.nl/25 en vraag het magazine aan (zolang de voorraad strekt).

 • Katheterslip
  Deze slip is speciaal ontwikkeld voor mensen met een verblijfskatheter. De slip heeft als doel de urinezak op een eenvoudige en onopvallende manier op het been te bevestigen, zodat de urinezak comfortabel onder de kleding gedragen kan worden. De slip heeft in de ronding van de lies een gulpopening waar de katheterslang doorheen geleid wordt. Na het aansluiten van de urinezak op de katheterslang wordt deze in een zak op de pijpje van de slip geschoven.


  De slip is ontwikkeld door Gerda van Bekkum van Atelie "Geknipt voor U" te Utrecht. Gerda van Bekkum was 24 jaar lang als verpleegkundige werkzaam in de gezondheidszorg. Zij raakte tijdens haar specialisatie Urologie bekend met de problemen van het dragen van een urinezak.

  De standaardslip wordt gemaakt van een witte lycra in de maten M, L en XL (zie foto). Op aanvraag wordt de slip ook in andere maten en in de kleuren zwart en crème geleverd. Ook is er de mogelijkheid om een bijpassende beha te laten maken.

 • TENA Lady Protective Underwear
  TENA Lady Protective Underwear is de meest discrete bescherming van een verband en broekje in één. Het is sterk absorberend en draagt en voelt als eigen ondergoed.
  Vernieuwde TENA Lady Protective Underwear:

  • sluit nu nog beter aan op het lichaam
  • heeft een nieuw, vrouwelijk vlinderpatroon
  • neutraliseert het ontstaan van geurtjes door Fresh Odour Control

  Klik hier voor meer informatie. 
 • Astra Tech HealthCare heet vanaf nu Wellspect HealthCare
  Astra Tech heeft zijn officiële naam per 1 september 2012 veranderd in: Wellspect HealthCare. Deze naamswijziging is het resultaat van de overname van Astra Tech door DENTSPLY International. De naamswijziging zal geen invloed hebben op de kwaliteit van de producten, het productassortiment noch op de gevoerde merknamen, zoals voor urologie het LoFric® assortiment. Het veranderen van de naam op alle producten en verpakkingen is een proces dat enkele maanden in beslag zal nemen.
 • Absorin: Pants ComfortFit
  Absorin introduceert de nieuwe Absorin Pants ComfortFit. Het is een absorberend incontinentiebroekje speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van matig urineverlies.

  De Absorin Pant ComfortFit is, net als de Absorin Pants SlimFit, Absorin Pants Plus en Absorin Pants Super, te dragen als normaal ondergoed. Het product sluit hoger aan in de taille en heeft hierdoor een iets andere pasvorm dan onze andere Absorin Pants producten De Absorin Pants ComforFit heeft net als alle producten van Absorin een Cottonfeel buitenlaag. Dit zorgt voor een stretch- en ademend effect. Het voelt aan als katoen en is daardoor zeer comfortabel te dragen.

  De Absorin Pants ComfortFit is beschikbaar in de maten S, M, L en XL, (een range van absorberende incontinentiebroekjes voor mensen met een buikomvang van <90cm tot <170 cm).

  Kijk op www.absorin.nl voor meer informatie.
 • Curion urinezakken: de Bendi Bag en de Sport Bag / Discreet Bag
  Medeco heeft haar assortiment Curion urinezakken uitgebreid met een aantal bijzondere urinezakken van de fabrikant Manfred Sauer GmbH. Manfred Sauer GmbH is al meer dan 30 jaar fabrikant van continentie – oplossingen die ontwikkeld zijn door betrokkenen voor betrokkenen. Hun ervaringen worden gebruikt om samen met hen en specialisten producten te ontwikkelen.

  De Bendi Bag is speciaal ontwikkeld voor de zittende positie van rolstoelgebruikers en heeft een hoge mate van draagcomfort, flexibiliteit en veiligheid. De Bendi Bag is verkrijgbaar in 0,7 en 1,3 liter, met een verscheidenheid aan specificaties, aansluitend op de individuele wensen van de gebruiker. De Sport Bag en Discreet Bag komen tegemoet aan de toenemende behoefte flexibel te kunnen zijn in het dagelijks leven. Dankzij de compacte afmetingen kunnen ze gemakkelijk en discreet gedragen worden op het bovenbeen, ook onder korte broeken en rokken.

  Deze urinezakken zijn verkrijgbaar met twee verschillende aftapkraantjes:
  • De ‘klapkraan’: zeer geschikt bij een beperkte handfunctie
  • De ‘draaikraan’: zeer discreet en via een siliconentube door te koppelen naar een urinezak voor de nacht
  Verpakt (per 10 stuks) met een aantal beenbandjes, dus direct klaar voor gebruik.

  Kijk op www.curion.nl voor meer informatie.

 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie