Titel menubalk illustratie
 • Hier leest u opmerkingen, vragen en ervaringen van anderen
 • U kunt ook zelf een bericht plaatsen

Lees het Forum: katoen of plastic?

 • Forum: katoen of plastic?Illustratie pants
  Tegenwoordig worden veel absorberende materialen uitgevoerd met een 'cotton-feel' katoenachtige buitenkant. Dit is in de plaats gekomen van de broeierige plastic buitenkant. Door het katoen lijkt het materiaal meer op gewoon ondergoed. Ook maakt het wat minder geluid. Sommigen vinden het een verbetering, anderen gaan liever terug naar plastic. Deel hier uw ervaring!
 •  
  • Breng aub de plastic (mais-olie) buitenlaag terug. Dit is milieuvriendelijk, geeft meer zekerheid en schuurt niet tussen de benen.
     ---  mark     
  • Plastic buitenkant geeft mij meer zekerheid.
     ---  Hans     
  • Ik heb vroeger plastic gedragen en vond het goed. De katoenen luiers vind ik ook goed, lekken niet en zitten goed onder de jeans. Prima dus zoals ze nu zijn.
     ---  Johan     
  • Breng alstublieft de plastic buitenkant weer terug. De cottonfeel luiers slaan zo hard door dat in de kleding die ik over de luier draag bij iedere verschoning duidelijke druppels zichtbaar zijn die niets te maken hebben met eventuele randlekkage Het doorslaan is een groot probleem waardoor ik mij zowel thuis als op mijn werk onzeker en vies voel.

   Daarnaast is het erg vervelend dat de cottonfeel luiers tijdens het dragen twee maten groter lijken te worden, waardoor van 'pasvorm' geen sprake meer is.
     ---  miriam     
  • Ik ga ook voor plastieken buitenlaag. Waarom verkopen
   bandagisten geen pampers met plastieken buitenlaag? Coutonfeel zit niet
   goed en stinkt. Geef mij maar pampers met plastieken buitenlaag.
     ---  Ruben     
  • Waar verkopen ze pampers met plastieklaag aan
   buitenkant, ik woon in Roeselare, in welke winkel zou ik gaan? Kan iemand
   mij een raad geven?
     ---  Ruben     
  • De cotton buitenkant is een leugen. Er zit sowieso plastic in, maar een slechtere plastic dan met een normaal plastice luier.

   Geef mij maar liever plastic. Zit beter, geen geurtjes, blijft droog, rekt niet uit en blijft gewoon goed.
     ---  Ferry     
  • Dag Allemaal ik ben 47 jaar oud en draag dag en nacht luiers, maar weet iemand misschien de volgende oplossing. Omdat ik blind ben en dan zelf de luier met ontlasting af doe valt er steeds iets op de grond, weet iemand of hiervoor oplossingen zijn bijv. wegwerp zeilen voorop de grond, of speciale onderleggers. Ik hor graag met voldoening reactie tegemoed groeten van Pieter.
     ---  Pieter van Beele     
  • ik ga voor plastic.
   via apotheek kreeg ik attends slip regular pus en die is nog steeds van plastic, apotheek is gestopt met inco materiaal dankzij de zorgverzekeraars, nu krijg ik mijn materiaal via medireva en via hun krijg ik nu tena slip ultima active fit, en die zijn van plastic, dus ik denk dat tena weer terug op plastic is over gegaan.
   hebben ze toch geluisterd naar de eindgebruiker.
     ---  Marco     
  • Katoen is zachter om aan te voelen.
     ---  Peter     
  • Plastic glijdt beter als je in bed ligt.
     ---  Hans     
  • Tena heeft in Belgie weer de plastic buitenkant geintroduceerd.

   http://www.tena.be/dutch/mantelzorg/producten/incontinentiemateriaal/slip/tena-slip-active-ultima/
     ---  Piet     
  • Plastic is beter. Plastic heeft flex. Cotton rekt alleen maar. En lekt. En stinkt. En de plakkers doen het slecht.
   Daarnaast gaan de luiers zo dun worden, dat ze niet meer kunnen doen wat er van ze verwacht mag worden.
   Mag ik alsjeblieft die ouderwets dikke en plastic luiers terug?
     ---  Bob van Waterland     
  • En ja, wat ik hieronder nog lees: die ervaring heb ik ook. Tegen de morgen hangen ze onder mijn poep, dus bijgevolg nog vaak een nat bed. Ze rekken inderdaad uit, dat hadden die plastic niet!
     ---  hippie     
  • Ik heb lang gezocht naar een goede luier en kwam toen uit bij Mollicare. Ik vond ze super, ze hadden ook die plastic buitenlaag. Toen hb ik eeen tijdje medicatie genomen, waardoor ik ze niet meer moest gebruiken. Wegens eeen fertiliteitstraject moest ik daar weer mee stoppen. Ik dus terug naar de thuiszorgwinkel. Ik vroeg terug naar Mollicare, daar was ik immers tevreden van, nu dus ook die coton-feel. Ik heb precies meer last van lekkage...
     ---  hippie     
  • Eén van de weinige plastic luiers die nog te verkrijgen zijn via de speciaalzaak (gewoon vergoed) is de Attends slip regular plus. Als mensen andere merken kennen, dan houd ik me aanbevolen. Groet, Willem.
     ---  Willem     
  • Mijn cliënt, die ik dagelijks verzorg, voelt zich het veiligst in een plastic slip. En ik moet zeggen dat ze idd voelbaar droger blijven dan die 'ondingen' met cottonfeel. Plastic luiers geven hem de droogheid en zekerheid die hij nodig heeft. Die draagt hij dus ook dag en nacht.
     ---  Linda     
  • Ik vind het een verbetering, ware het niet dat het materiaal uitrekt en de plakkers los gaan in de nacht, en een nat bed tot gevolg, maar wat verbeteringen betreft bijvoorbeeld de oude Tena slip maxi was plastic en rekte dus niet uit, de plakkers zaten via een tapelandingzone waarop de plakkers goed te richten waren, en meerder malen te verplaatsen. Komt ook nog eens bij dat nu de vulling van de daadwerkelijke luier een stuk lager zit aan de voorkant en dus een hele flap Looze stof aan de voorkant, dus zij-lekkage tot gevolg, en door het gemis van de tapelangzone zit de luier minder goed aangedrukt bij de buik en dan rekt de luier ook nog eens uit zodat hij afzakt.
     ---  gerard     
  • Cotton feel en zijkant in vlies zijn OK voor in de
   zomer als het warm is, maar blijft volgens mijn een compromis
   die het niet waard is om 24/7 te gebruiken. Net zoals de pull-up luiers en pants die slecht aansluiten en duur zijn.

   Mijn voorkeur gaat ook naar de luiers met plastic buitenkant:

   - meer geurdicht
   - meer vochtdicht
   - betere pasvorm
   - als je een natte/vuile luier ergens moet achterlaten
   is het netter, aangenamer en met minder geurhinder als
   die moet vastgenomen worden door iemand anders
   - minder lekken als je op je zijkant ligt


     ---  Nicky     
  • Zo ook mijn ervaring. de "vernieuwde luiers zijn echt mindere kwaliteit. Ik heb een molicare super plus op de nieuwe molicare gelegd, en het verschil is duidelijk. Wederom een verbetering voor de fabrikant, en niet voor de gebruiker. De plastic varianten worden nog gewoon gemaakt, snuffel maar eens op de Duitse markt. En wie of wat ik ook bel, je komt geen stap verder.Schande!
     ---  jan      
  • Als ik zo alle reacties lees, gaat de meerderheid voor de plastic folie. Hoe kan het dan zo zijn dat alle materialen worden verandert naar cottonfeel? het comfort wordt er echt niet beter door sterker, vind ik dat de kwaliteit erg achteruit gaat met de materialen door middel van het toepassen van cottonfeel. wordt hier door de producenten niet naar geluisterd van wat de consument verlangt?
     ---  Peet     
  • Nu Tena is gestopt met haar slip maxi, vraag ik mij af wat een goed alternatief is met plastic buitenkant. Heeft iemand een suggestie?
     ---  Adriaan     
  • Ik heb tot nu toe alleen maar katoen gehad. Toen ik een keer op mijn wc-stoel zat te wachten op mijn thuiszorg liep mijn blaas leeg en ik voelde toevallig aan de buiten kant van mijn slip luier en er kwamen druppels aan mijn hand. Dus deze was zeker niet helemaal vochtdicht. Dit was een Abriform van Abena. Ik loop trouwens compleet leeg elke keer en als ik verlies, dus er komt wel veel uit in 1 keer. Ik vraag me af of er nog meer mensen zijn die dit ook wel eens gemerkt of gevoelt hebben?
     ---  Marc     
  • Ik verkies een plastiek buitenkant. Dat cottonfeel gedoe zit van geen kanten is juist een zak waardoor het lekt. Bovendien schuren ze tussen de benen.
     ---  Bert     
  • Geef mij maar plastic. Urine kan er niet door en blijft beter op zijn plaats tegenover de katoenen vorm.
     ---  Ief     
  • Liever plastic. Een plastic slip blijft beter zitten, ook de plakkers werken beter. Katoen rekt uit en zakt af. En zo zijn er nog wel meer redenen waarom ik voor de plastic uitvoering ga.
     ---  cor     
  • Ik heb liever plastic.
   Omdat plastic beter op zijn plek blijft zitten en de plakstrips plakken beter.

   Bij de aanschaf van mijn incontinentie materiaal probeer ik ook zo veel mogelijk te kopen met een plastic buitenlaag in de plaats van katoenen buitenlaag.
     ---  Sebas     
  • Ik zit in een rolstoel en een katoenachtige slip zakt meer uit, waardoor er lekkage bij de zitbeentjes optreedt. Bij een plastic slip gebeurt dat niet. Alleen is katheterisatie bij een plastic slip weer niet mogelijk ivm beperking hersluitbaarheid...
     ---  -- Willem -      
  • Mijn voorkeur gaat sterk uit naar plastic.

   * Zit strakker, zeker nat. Katoen zakt meer uit.

   * Plastic laat minder geur door
   * plastic is gladder, bijv. bij bukken trekt de broek de incoslip niet naar beneden maar glijdt er over. (nadeel kan dan wel zijn dat de slip zichtbaar is)
   * Een plastic slip geeft mij meer vertrouwen. Niet voor niets doe ik een (extra)plastic slip 's nachts aan wanneer ik eens katoen achtig materiaal gebruik.

   - nadeel; een plastick slip kraak altijd (iets)
     ---  Fabian     
  • @Peter, bij mij is de ervaring dat het "doorslaat", vandaar de voorkeur voor het "oude" plastic.
     ---  Harry     
  • Ik neem aan dat er toch ergens wel plastic onder de katoenen laag moet zitten, anders zou het toch enorm lekken?
     ---  Hans     
  • Veel producenten gebruiken zogenaamde lucht of katoenachtige buitenkanten voor hun slips, zogenaamd om de huid te laten ademen. Deze zogenaamde katoenen buitenkanten hebben een aantal nadelen. Ze zijn ontworpen om waterdamp door te laten en de huid te laten ademen. Dat werkt niet goed door het gewicht van volwassenen. Als je gaat zitten op een natte slip met een katoenachtige achterkant, zal het vocht er doorheen geperst worden. Tijdens koudere maanden zal het vocht dat er doorheen ademt condenseren aan de buitenkant, daardoor een vochtig gevoel achterlatend, niet te vergeten dat ook luchtjes op deze manier ontsnappen. Het effect van de adembaarheid in de buurt van de absorberende laag is beperkt en de textiele buitenkant schaaft de huid tussen de benen vaak kapot.
     ---  Piet     
  • Omdat beide geen vocht doorlaten verwacht ik weinig verschil, of heb ik het mis?
     ---  Peter     
 • U kunt een reactie anoniem. plaatsen, of uw email adres achterlaten.

Schrijf in het Forum: katoen of plastic?

 • Vul het formulier in

 • Disclaimer
  Bekijk de voorwaarden voor het gebruik van deze pagina.
 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie