• In deze vragenlijst zijn we benieuwd naar uw eigen situatie, zoals uw leeftijd, de reden van incontinentie, de ernst ervan en welke oplossingen u gebruikt. Ook kunt u aangeven hoe en bij wie u uw producten besteld.

Vragenlijst: Uw persoonlijke situatie

 • Help ons met informatie uw uzelf

  Wilt u meehelpen om Incontinentie.Net nóg verder te verbeteren? Dat kan door de onderstaande vragenlijst in  te vullen. Daarrmee helpt u ons om een beter beeld te krijgen van uw situatie, en kunnen we het aanbod op deze site nóg beter afstemmen op u als bezoeker. Alvast hartelijk dank voor uw moeite!

Vragenlijst Persoonlijke Situatie
In deze vragenlijst zijn we benieuwd naar uw eigen situatie, zoals uw leeftijd, de reden van incontinentie, de ernst ervan en welke oplossingen u gebruikt. Ook kunt u aangeven hoe en bij wie u uw producten besteld.

Wat is uw persoonlijke situatie?

Ga naar de Vragenlijst Persoonlijke Situatie

 • "Van het ziekenhuis uit zeggen ze dat ik veel moet drinken en schoon moet spoelen maar dit is toch niet normaal meer. Ben ik net naar de wc geweest moet ik alweer."

Incontinent na zwangerschap

 • Patiëntenverhaal ontlastingsincontinentie
  Op de laatste dag van het jaar 2003 beviel Jolanda Spek van haar eerste kind. De bevalling was traumatisch zoals dat heet. Ze hield er onder meer een totaalruptuur aan over. Later bleek dat door de opgelopen beschadigingen ook verzakkingen van de voor- en achterwand waren opgetreden. Na de bevalling had Jolanda tekenen van ontlastingsincontinentie. Na een half jaar bekkenbodemtherapie werd zij voor haar ontlastingsincontinentie doorverwezen naar het ziekenhuis. Jolanda: “De kringspier bleek bij mij voor een deel weggescheurd te zijn en niet meer goed te kunnen functioneren. Daarnaast was het aandranggevoel er wel maar kwam het signaal erg laat waardoor ik het vanwege die slechte kringspier niet kon ophouden.” Het ziekenhuis vermoedde dat door een elektrode in het bekkengebied te plaatsen, die verbonden met een pacemaker zou worden, controle over de ontlasting mogelijk zou zijn. Deze methode tegen ontlastingsincontinentie heet sacrale neurostimulatie of sacrale zenuwstimulatie. Met groen licht van de zorgverzekeraar is de echte neurostimulator in mei 2005 geplaatst. “Vanaf dat moment had ik mijn leven terug. Zonder die stimulator zouden mijn werk en sociale activiteiten op een gegeven moment onmogelijk zijn geworden. Dan was ik weggekwijnd.”
  Lees het hele verhaal van Jolanda bij mijngezondheidsgids.nl.
 • Incontinent en ongelukkig

  Ik merkte al langer dat ik af en toe urine "lekte"; eigenlijk na de zwangerschap van mijn dochter (nu 27 jaar geleden) is het begonnen. Maar vandaag gebeurde er iets waar ik erg van geschrokken ben en heel verdrietig over ben. Ik zat gezellig in een cafeetje koffie te drinken toen ik ineens me verslikte in een koekkruimeltje. Gevolg: een zeer heftige hoestbui. Omdat ik al vaker met urineproblemen geconfronteerd was had ik me wel voorbereid en had een incontinentie-inleggertje ingedaan. Echter, die hoestbui was zo heftig dat...
  ... >>

 • Bevalling en beroerte
  Ben vier jaar geleden bevallen van een gezonde dochter en toen begonnen de problemen. Meteen de dag na de bevalling had de kraamverzorgster mij naar buiten naar de winkel gestuurd om een frisse neus te halen maar de schoenen met hakken die ik normaal altijd droeg deden zeer aan mijn voeten. Vier maanden later heb ik een beroerte gehad met als gevolg dat ik helemaal niet meer op hakken kon lopen. Ik weet nog heel goed dat...
  ... >>

 • Zwangerschap

  Tijdens mijn 3e zwangerschap begon het. Ging ik zitten, stond ik op, als ik moest hoesten, elke keer was het raak. Nat. Ik schaamde me heel erg. Durfde niet meer op de stoffen bank te gaan zitten en 1 stoelkussen was binnen de kortste keren drijf. Dat werd dus mijn stoel. Een vuilniszak er op met een handdoek. Elke dag bergen wasgoed en het tegen niemand durven zeggen. Aan het eind van de week heb ik toch maar een pak luiers voor baby's gekocht, een plastic luierbroekje uit de doos met babyspullen gehaald en daar de drukkers afgeknipt. Het vieze gevoel bleef, maar ik bleef wel droog aan de buitenkant.

  ... >>
 • Stressincontinentie

  Hallo ik ben 36 jaar en door de zwangerschappen ben ik incontinent geworden.Ook omdat ik bekkeninstabiliteit hierbij heb gekregen en sinds binnenkort weet ik dat ik een versleten ruggewervel heb. Ik ben in 2004 geopereerd voor de incontinentie en heb toen een T.O.T bandje gekregen. Ik was toen minder incontinent maar had pijn klachten in de liezen. Ik heb dat verteld tegen de uroloog die mij geopereerd had. Hij heeft toen nog eens een inwendig onderzoek verricht en vertelde mij dat er geen bijzonderheden te zien waren en dat ik maar verder mij niet moest aanstellen.
  ... >>

 • "Geen idee hoe vaak een bewoner per dag verschoond wordt..."
 • "Heb verschilende oefeningen gedaan veel gesprekken gehad maar niks help echt de paniek komt onverwachts en daar leef ik nu mee."

Sociaal en omgeving

 • Toch maar naar de huisarts
  Steeds had ik natte plekken in mijn broek,had ik het nare gevoel dat ik weer moest plassen, en continu als ik ergens kwam,eerst naar een wc zoeken,en dat werd steeds erger ook,dat ging mijn hele leven beheersen.ik ging mijn afspraken zo plannen,dat als ik ergens heen ging dat ik eerst naar de wc kon. Het ging zelfs zo ver dat ik soms op internet eerst ging opzoeken waar er op een bepaalde locatie een toilet zat, zodat ik bij aankomst meteen naar de wc kon lopen maar ik wilde dat niet meer, dus ben ik naar de huisarts gegaan en heb ik een recept gevraagd voor luiers en ik heb met inco zijn geen probleem.
 • Soms gaat het weken goed
  Al jaren heb ik last van incontinentie en niet zomaar. weken en weken gaat het goed. Mijn blaas is ook sterk ed. maar dan ineens dagen achter elkaar blijft het stromen. voel ook geen aandrang, loopt je gewoon af. Artsen weten zich er geen raad mee tot nu toe.wie oh wie zit in zo een situatie of kan mij raad geven?
 • Paniekaanvallen
  Mijn incontinentie heb ik van af me 29 jaar dat is gekomen door een zwarepaniek aanval van af dat moment had ik van incontinentie zo wel blaas als darmen, vooral als ik een paniek aanval had. Nu jaren later gaat het beter en heb ik af en toe/geregeld paniek gevoel waar door ik verstijfd/verkrampt en daar door haal ik af en toe de wc niet of ik haal het met moeite/half nat. Heb verschilende oefeningen gedaan veel gesprekken gehad maar niks help echt de paniek komt onverwachts en daar leef ik nu mee.
 • Spanningen op het werk
  Enige jaren geleden ben ik twee jaar lang trainee geweest bij een overheidsorganisatie, die net was gereorganiseerd. Als veel belovende “jonge hond” ben ik aangenomen om te samen met mijn collega trainees de cultuur mee te veranderen. Dolgelukkig met mijn nieuwe baan ben ik toen fanatiek begonnen aan dit ambitieuze traject. Ook de werkplek die ik kreeg toegewezen, was op een afdeling die vol stond van ambitie en veranderbereidheid. Zowel binnen mijn lesprogramma van het traineeschap als op mijn reguliere werkplek had ik te maken met een aantal management development trainingen. Dit soort trainingen raken vaak ook je persoonlijkheid en kan daardoor behoorlijk confronterend zijn. Dit kan een zekere onzekerheid tot gevolg hebben. ... >>
 • "We zitten aan een gemiddelde van 5 natte broeken per dag. Na onderzoeken bleek een overactieve blaas, niet uitplassen én stoelgang in de endeldarm die op de blaas drukt. "

Overactieve blaas

 • Dochter 4,5 jaar overactieve blaas
  Mijn dochtertje was zindelijk op de leeftijd van 3 jaar. Op haar 4,5 begon ze plots van de ene dag op de andere overdag terug in de broek te plassen. We zitten aan een gemiddelde van 5 natte broeken per dag. Na onderzoeken bleek een overactieve blaas, niet uitplassen én stoelgang in de endeldarm die op de blaas drukt. Een paar maand medicatie genomen en laxatiemiddelen en verandering van voedingspatroon, maar niets hielp. In die periode is ze ook even terug 's nachts in bed beginnen plassen, maar dat is nu weer voorbij.
 • Overactieve blaas

  Zover ik me kan herinneren heb ik al mijn hele leven last van incontinentie. De afgelopen 10 jaar werd het steeds erger en bij een Uro Dynamisch onderzoek (UDO) in 2003 bleek dat ik een overactieve blaas heb.

  Toen begon ik absorberende inleggers te gebruiken en dat werkte in het begin perfect. Na ruim 6 jaar werd de incontinentie erger en waren de inleggers niet voldoende, ik ben toen overgestapt op pants.
  ... >>

 • "Ik worstel nu al 3 maanden met dit probleem en er is geen enkele verbetering in zenuwfunctie merkbaar."
 • Over de rol van de overgang bij urinecontinentie zijn de wetenschappers het nog niet helemaal eens.
 • We zijn overgestapt naar de ostheopaa. Aan iedereen een aanrader zonder bijwerkingen.

Lichamelijke oorzaken

 • Suikerziekte
  Ik ben 45 jaar en door teveel blaasontstekingen is mijn zenuwe van de blaas beschadigd en ook door suikerziekte kan ik de urine en ontlasting dag en nacht niet meer ophouden. Ook ben ik blind en mijn vraag is, of iemand weet of er bescherm materialen bestaan voor op de vloer. Want als ik de luier af doe valt er steeds ontlasting op de grond, dit komt omdat ik dan bind ben en niet kan zien als het eruit valt. Alvast bedankt voor de medewerking. (reactie naar de redactie van deze site)
 • Incontinentie als gevolg van de overgang
  Over de rol van de overgang bij urinecontinentie zijn de wetenschappers het nog niet helemaal eens. Het ontstaan van incontinentie lijkt een continu proces. De overgang kan dit wel een kleine versnelling geven. Voor verzakkingsklachten zijn iets meer aanwijzingen; na de overgang kunnen deze klachten sneller toenemen.
  Leeftijd speelt bij deze klachten een belangrijke rol. Met het ouder worden neemt de kwaliteit van het bindweefsel af. Een tekort aan het hormoon oestrogeen lijkt er echter ook voor te zorgen dat het spierweefsel sneller veroudert, waardoor de spieren rond de bekkenbodem verzwakken. Bron
 • Incontinentie a.g.v. lumbale kanaalstenose

  Kortgeleden is door mijn orthopeed bij mij, vrouw van m71, de diagnose lumbale kanaalstenose gesteld. Na beoordeling van een MRI-scan ben ik door hem doorverwezen naar een neuroloog. Dit alles begon drie maanden geleden met een acute "inklinking" van de wervelkolom. Sindsdien functioneert mijn rechter been nog maar half en heb ik veel pijn. Maar al veel langer kamp ik met ongecontroleerd urineverlies en een ongevoelig rectum waardoor een normale stoelgang ernstig wordt belemmerd.
  ... >>

 • Hernia en incontinentie
  Na tweemaal geopereerd te zijn geweest voor een hernia l4-l5 en zware langdurige rugzenuwbeknelling ben ik nu incontinent voor urine .Dit is een vrij zelzaam probleem en complicatie na langdurige beknelling van de rugzenuw. Daardoor ook deze reactie om dat meer bekendheid te geven. De zenuw geeft geen commando meer door naar de blaas waardoor er ernstige urineretentie is.

  ... >>
 • Osteopaat
  Onze dochter is drie jaar geleden geopereerd. Na behandeling met detrusitol en o.a. minrin en andere medicijnen, die toch niets hielpen en ze alleen hopen bijwerkingen van kreeg zijn we overgestapt naar de ostheopaat. Aan iedereen een aanrader zonder bijwerkingen.
 • "Moest me wel ongeveer 10 à 15 keer per dag verschonen maar dat had ik er wel voor over."

Handicap en ziekte

  Ziekte van Parkinson
 • Sinds een jaar of vijf heb ik de Ziekte van Parkinson (ZvP). Dat begon in het jaar dat ik 50 jaar werd. Mijn neuroloog in het azM-ziekenhuis te Maastricht vond dat voor mijn leeftijd aan de vroege kant. Door de ZvP wordt er door mijn hersenen geen of onvoldoende dopamine voor mijn spieren aangemaakt. In de geneeskunde noemt men dopamine een neurotransmitter. Men kan zich dat enigszins een beetje voorstellen als een elektrische stroom(dopamine) die door de draden (spieren)gaat, waarbij deze stroom geleidelijk wegvalt, als de aggregator(hersenen) stuk gaat. Zo érg is het gelukkig bij mij nog niet! Toch schrijdt de ZvP zich bij mij ook voort. Een van mijn allerergste persoonlijke kwalen a.g.v. de ZvP is dat door mijn gebrek aan spierkracht in de loop der jaren blaas-en darmproblemen zijn ontstaan. Daardoor kan ik mijn plas niet meer ophouden.
  ... >>
 • Dwarslaesie

  Bijna 20 jaar geleden heb ik een duik ongeval gehad, in het water gegooid met een werp spel.
  Daar een zeer hoge dwarslaesie aan over gehouden. Toen bleek al meteen dat ik mijn urine en ontlasting niet meer onder controlle had alles liep onder. In ziekenhuis was dat ook wel duidelijk dat ik dat nooit meer onder controlle zou hebben.
  ... >>

 • "Ik sta graag open voor elke tip en reactie die het leven van mijn zoon wat aangenamer kan maken."

Kinderen en bedplassen

 • Dochter (7) nog nooit echt zindelijk geweest overdag
  Mijn dochter van bijna zeven is nog nooit echt zindelijk geweest overdag. Maar wel snachts. Ze zegt dat ze vaak de plas niet voelt lopen en als ze het welt voelt aankomen dan moet ze ook direkt en is wachten geen optie meer. Via de huisarts en ggd hebben we bekkenspier oefeningen gedaan en dat helpt niks. De tien tellen ophouden voor je op de wc gaat plassen of tussentijds stoppen werkt allemaal niet. Ze plast soms drie of vier keer per dag in dr broek en dat het daarbij blijft is te danken aan dat we haar geregeld naar de wc sturen.
  ... >>
 • Zoon van 11 die dagelijks ontlasting verliest
  Ik ben de moeder van een zoon van 11 die dagelijks ontlasting verliest. Dit probleem is 4 jaargeleden begonnen door een parasiet en sindsdien niet meer opgehouden. Hij heeft zowel op de dag als snachts last van verlies van ontlasting'. s'morgens heeft hij kleine klontjes ontlasting in zijn onderbroek zitten die er vaak al uitvallen bij het omlaag doen van zijn ondergoed en je dan ook overal terugziet. Ook zitten er altijd schilffertjes in zijn ontlasting die eruitzien als de velletjes die om pinda's heen zitten.
  ... >>

 • Bedplas pyjamas
  Ik heb nu een wereld product gevonden voor kinderen die nog in bed plassen en wel eens willen gaan logeren. Mijn zoon durfde niet te logeren en zeker geen luierbroekjes hierbij te dragen. Op zoek naar een oplossing op het internet voor dit probleem vond ik een speciale pyjama broek waar in je kan plassen terwijl het bed droog blijft. En deze zien er echt uit als een pyjamabroek. Ik heb de gok genomen en een set gekocht van twee pyjama broeken en kreeg er een bijbehorende zak bij om natte gebruikte broeken op te bergen tijdens bv een logeer partij. Na een paar dagen kwamen ze binnen en heb ze direct in de was gedaan volgens de instructie. De volgende nacht heeft mijn zoon ze direct geprobeerd. Hij was best wel enthousiast om dat ze aardig leken op een pyjama. Hij is wel wat dikker tussen de heup en knie maar dat valt niet op. Ondanks dat hij een grote plasser is blijft het bed droog. Twee weken later is hij dus gaan logeren bij een vriend van hem. Deze heeft helemaal niks gemerkt ondanks dat ie in bed had geplast. Een ander voordeel is ook dat je altijd voelt dat ie nat is ondanks dat het bed droog blijft. Meer informatie: kijk bij de Buitenlandse Producten
 • 's Nacht incontinent van urine

  Ik heb uw site bekeken, en veel ander sites. Bijna allemaal geven ze dezelfde goede informatie. prima dus, echter heb ik toch een vraag. Ik ben 40 jaar en sind enkele jaren regelmatig , dit slecht 2 tot 3 keer per maand. Ik kan hier dus geen rgelmaat aan vast knopen. Ik word 's nacht niet wakker om naar toilet te gaan, en word ook niet wakker als ik dan urineer. Vroeger (enkele jaren geleden droomde ik dat ik naar de wc moest, en plaste vervolgens dus in bed.
  ... >>

 • 23 en plast in bed vanaf haar vierde levensjaar
  Mijn naam is Emy en ik ben moeder van mijn dochter Mariska. Ze is bijna 23 en vanaf haar vierde levensjaar plast ze in bed. Vanaf haar twaalfde jaar ging het overdag ook steeds vaker fout en liep ze wel dertig keer per dag naar de w.c. Na herhaaldelijk aandringen bij de huisarts, die ervan uit ging dat ze er wel overheen zou groeien, kwamen we bij de uroloog terecht. Die vertelde na een kort onderzoek dat Mariska een lijst moest bij houden en haar urine moest opvangen om de hoeveelheid te registreren. Om kort te gaan gaf deze lieverd ons aan, na een half jaar, dat Mariska een probleem tussen haar oren had en naar een kinderpsycholoog moest.
  ... >>

 • "We verschonen niet want er is geen ontlasting geweest en er kan zoveel urine in de inco"

Ouderen

 • Discussie op Twitter: Wel of niet verschonen?
  'We verschonen niet, want er is geen ontlasting geweest en er kan zoveel urine in de inco. Het zet me aan het denken hoe ik me zou voelen in zo'n situatie. Je moet eigenlijk niet te veel nadenken.'
  Dit bericht bericht op Twitter lokte diverse reacties uit, waaronder:
  • Daar helpt alleen de praktijkproef: degene die zo'n uitspraak doet gaat zelf een keer in de inco zitten tot dat het maximale aan vloeistofopname bereikt is ....; tergend en gespeend van menselijkheid om zo iets te zeggen.
  • Gedaan en je voelt niet dat je nat bent zo goed absorbeert het. Maar is merk verschillend!
  • Niet te vaak verschonen kan ook uit compassie zijn, als het een erg belastende handeling is. Dit navragen is zinvoller dan zomaar conclusies trekken en de indruk wekken dat zorgverleners niet zo boeit.
  • Onacceptabel. Er is voldoende budget voor. Klachtwaardig. Afschuwelijk en vernederend.
  • Helaas, als er geïndiceerd is voor 4 stuks per dag krijg je niet meer want wordt niet vergoed.
  • Maar... Bij ieder klein beetje urine verschonen kan ook heel belastend zijn voor een mens. Zeker als het gepaard gaat met veel moeite, pijn, angst etc. Nu ken ik de precieze situatie niet, maar dit schetst een beetje het beeld van luie incompetente verzorgenden...
  • Mensen reageren hier boos op, maar zijn onwetend wat de werking van (goed) incontinentiemateriaal is. Men denkt op deze manier dat het verzorgend personeel onwillig is. Wil het tóch voor mijn collega's opnemen.
  • Je hoort duidelijk verschil van mening tussen de naasten van de bewoners en de verzorgenden...
  • En ik probeer me dan ook nog in de bewoner te verplaatsen. Deze mensen hebben ook nog gevoel.
  • Zolang ze er zelf maar niet in hoeven te liggen!
  • Je ziet dat mensen die roepen dat het onmenselijk is, geen weet hebben hoe het echt werkt. Dat verschonen voor veel onrust kan zorgen, dat inco materiaal heel goed is, kwaliteit verbeterd elke keer. Mensen voelen niet dat ze nat zijn, je ruikt het niet enz enz
  • Het is wel zo dat berekend wordt op hoeveel inco's per dag door een cli?nt gebruikt worden. Mijn moeder bv mocht er 3 per dag...als ik te vroeg bestelde kreeg ik dat te horen. Geen kwestie van " als ze er maar zelf niet in te hoeven liggen" maar een vergoedingskwestie !!
  • Ja precies en eigenlijk zouden de mensen die dat bedacht hebben met een inco rond moeten lopen. Het is te zot voor woorden. Ik weet best niet verzadigd is niet verschoond. Maar de urine bijt wel de huid weg en smetplekken tot resultaat etc
  • Zonder uw situatie te kennen, soms is zo min mogelijk verschonen in het belang van cliënt! In overleg vast te stellen en opgenomen in zorgplan natuurlijk. En met goed materiaal, kan dat heel goed uitpakken. (niet verder vertellen)Ik heb materiaal een x uitgeprobeerd, verrassend!
  • Vandaar dat bij mijn moeder de urine langs haar benen liep en ze regelmatig met een zeiknatte rok rondliep te stinken. Van die inlegluiers ipv fatsoenlijk incontinentiemateriaal. Terwijl er voldoende budget voor was vanuit CIZ.
  • Om te huilen dit. Onmenselijk.
  • Afschuwelijk, alleen al het gewicht van zo’n nat ding en ook nog doorliggevaar. Dat is onmenselijk.
  • Moet het wel een beetje nuanceren. Soms is het heel belastend om incontinentiemateriaal te verwisselen. En er kan dan verrassend veel in. Maar zo niet. Verwisselen.
  • Dit was voor mij 8 jaar geleden het moment om te stoppen aan het bed in de zorg. De minister ging de mogelijkheden van de 24uurs luier onderzoeken.
  • Ze behandelen ouderen tegenwoordig alsof het objecten zijn in plaats van mensen. Hoe is zoiets eigenlijk überhaupt mogelijk in een beschaafd Westers land?
  • ...
 • 'Ze zal daar de hele dag zitten in een luier: welkom in onze verzorgingsstaat'
  Verpleegkundige Marleen Verbree schrijft in de brief van de dag over een patiënte die naar huis mag. Maar een feestdag is het niet. "... Want vandaag mag ze naar huis. Een huis dat ontoegankelijk is voor de rolstoel. Het toilet en de badkamer zijn te klein om er te manoeuvreren. Ze zal naar binnen worden gereden op een brancard. Ze zal in de rolstoel worden geholpen. Er zal twee keer per dag iemand komen om haar in en uit bed te helpen. Drie keer per dag worden haar eten en medicijnen gebracht. Ze zal daar de rest van de dag zitten. In een luier. Ze zal daar de rest van haar léven zitten. Omdat ze, met haar heldere geest, in staat is om op een belletje te drukken." Het stuk stond als brief van de dag in de Volkskrant van woensdag 4 maart, en krijgt nog veel aandacht in de sociale media.
 • Zomaar een verpleeghuis
  Verschonen? Eén van de meest mensonterende scènes is dat als je nog niet incontinent was bij opname, je dat wel gemaakt wordt. Mw. C., op de huiskamer van mijn vader continu in een rolstoel vastgebonden en dus afhankelijk van hulp voor toiletbezoek, heeft vaak aandrang. Natuurlijk wordt ze niet geholpen als ze alweer roept dat ze naar het toilet moet. Mevrouw is diep ongelukkig, en ongetwijfeld is het gedwongen plassen in je broek hier mede debet aan.
  Niet incontinent? Toch een luier! En geen idee hoe vaak een bewoner per dag verschoond wordt...
  Lees verder in het Blog "Zomaar een verpleeghuis"
 • "Als ik een luier om moet, moet je me doodschieten"
  In haar blog beschrijft Conny Pols het verhaal van een bewoonster in een woonzorgcentrum. Haar man zou heel lang ziek zijn geweest, en heeft in een verpleeghuis gewoond totdat hij overleed. Omdat hij incontinent was droeg hij een luier, en dat was een doorn in het oog van de bewoonster. Ze zag het als iets minderwaardig, alsof haar man een baby zou zijn. En ze had gezegd: 'Als ik ooit deze dingen aan moet, schiet mij dan maar dood!'. In de blog wordt beschreven hoe haar zoon dit ter sprake brengt en hoe de bewoonster daar uiteindelijk toch mee weet om te gaan.
 • Geef uw reactie

Reageer op deze pagina

 • Reactieformulier
  Beschrijf uw eigen situatie, of reageer op een van bovenstaande verhalen.
 • Mijn emailadres mag openbaar worden geplaatst op deze website: *

  Mijn reactie mag voor iedereen leesbaar worden geplaatst op deze website: *
 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie