Titel menubalk illustratie
 • Onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en mogelijke verbeterpunten van wegwerp incontinentiebroekjes/ pants
 • Oproep voor portretten van mensen die incontinent zijn
 • Heeft u een probleem met te weinig of te kleine afvalbakken?

Oproepen

 • Levert uw apotheek om de hoek nog zelf incontinentiemateriaal?
  Wij horen steeds meer klachten van gebruikers die hun materialen niet meer kunnen bestellen bij de apotheek om de hoek. Het voordeel daarvan is dat je goede afspraken kunt maken over de bezorgtijden. Maar steeds meer verzekeraars kiezen voor grote landelijke partijen die via de post of zelf ergens onvoorspelbaar op de dag de materialen komen afgeven (leuk als je net bezoek hebt!). Wat zijn uw ervaringen met levering? Kunt u ook niet meer terecht bij de apotheek om de hoek? Zelfs niet met een restitutiepolis? Wij gaan uw klachten bundelen richting de zorgverzekeraars. Deel uw ervaring met ons!
 • Onderzoek naar incontinentie en huidletsels
  In een onderzoek naar de ervaring met huidletsels ten gevolge van incontinentie, zijn onderzoekers van het Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde op zoek naar mensen en/of familieleden die hun ervaring willen delen in een gesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden via telefoon, Skype, face-to-face of e-mail. Bij interesse kan u (vrijblijvend) contact opnemen. U kan zich inschrijven tot en met 31 mei 2016.
  Contact Karen.VandenBussche@UGent.be +32 (0)9 332 33 14 De Pintelaan 185 B-9000 Gent
 • Onderzoek naar vrouwen in de menopauze
  Voor een onderzoek is Marloes van Beek op zoek naar vrouwen die in de menopauze zitten en last hebben van ongewild urineverlies. Zij wil onderzoeken hoe deze vrouwen omgaan met hun ongewild urineverlies. De gegevens worden anoniem en vertrouwelijk behandeld. U kan de enquête invullen via deze link.
  Belangrijk: Om te kunnen deelnemen aan dit onderzoek, moet u aan het volgende voldoen: • De laatste menstruatie is één jaar of langer geleden • U heeft in de afgelopen maand minimaal één keer ongewild urineverlies gehad (De hoeveelheid maakt niet uit)
 • Nationaal zorgonderzoek 2014-2015
  Ook dit jaar kunnen Nederlanders hun mening geven over de zorgverzekering. Hierbij komen o.a. onderwerpen als uitbetalingen van declaraties en het stijgende eigen risico ter sprake. Deelnemen kan volledig anoniem via: Zorgonderzoek 2014-2015 en kost 5 a 10 minuten van uw tijd. Onder alle deelnemers wordt een iPad Mini verloot.
 • Onderzoek testen incontinentiemateriaal

  Wij zijn een onderzoek aan het voorbereiden waarbij incontinentiemateriaal wordt getest. Het onderzoek gaat over de gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en mogelijke verbeterpunten van wegwerp incontinentiebroekjes/ pants. Hiervoor zijn wij op zoek naar mannen (maat S/M) én vrouwen (maat S/M/L) die last hebben van incontinentie en hiervoor dus broekjes gebruiken. Voldoet u aan de bovenstaande criteria en heeft u misschien interesse om mee te doen aan dit onderzoek, dan kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen voor meer informatie. Dit kan via telefoonnummer: 043-3508009 (tussen 13.00 uur en 20.30 uur) of via e-mail: m.vanderveeken@renmmatrix.nl

 • SP inventariseert problemen met vergoeding incontinentiematerialen
  SP-Kamerlid Renske Leijten roept mensen op om hun problemen met de vergoeding van incontinentiemateriaal te mailen naar de SP. Hoewel incontinentiemateriaal vergoed wordt uit de basisverzekering, hebben veel mensen problemen met het krijgen van goed en geschikt materiaal.

  Ouderen krijgen vaak te weinig materiaal van de zorgverzekeraar of moeten het zelf maar bijbestellen bij de leverancier, terwijl dit vergoed hoort te worden vanuit de basisverzekering. Vaak wordt gewezen op alternatieve of goedkopere materialen die niet geschikt zijn. Dit leidt naar gevolgen die niet wenselijk zijn.

  Leijten roept mensen - die dit probleem herkennen - op om te mailen naar de SP. Uiteraard worden de gegevens geanonimiseerd als iemand dat wil. Alle meldingen zullen gebundeld en voorgelegd worden aan de minister. Meer informatie
 • Resultaten Nationaal zorgonderzoek 2013
  Het Zorgverzekering Informatie Centrum is het onafhankelijke zorgplatform dat informatie biedt over alles wat met zorgverzekeringen te maken heeft. Van algemene informatie tot specifieke tips. In de afgelopen periode zijn zij bezig geweest met het nationale zorgonderzoek.

  Mede dankzij de vermelding op deze website hebben maar liefst 2492 mensen deelgenomen aan het onderzoek. Inmiddels zijn de resultaten van het Nationaal Zorgonderzoek 2013 bekend:
  - Resultaten: Algemene beoordelingen over zorgverzekeraars klik hier
  - Resultaten: Ontevredenheid over zorgpremie aanvullende verzekeringen klik hier
  - Resultaten: Chronisch zieken vrezen overstappen zorgverzekering klik hier
 • Gezocht: oplossing voor weggooien gebruikt materiaal
  Ik zoek een oplossing voor mijn moede's gebruikte incontinentie broeken. Zij doet die in een vuilnisbak met deksel in het toilet, maar de geur komt daar uit en zij woont in een appartement. Wat voor andere oplossing is er voor gebruikt materiaal om de geur tegen te houden? Gebruikt iemand een luier emmer of Odocare? Is dat iets?
 • Aanbieden van afval
  Zijn er mensen die problemen ondervinden bij het aanbieden van afval? Zo geven enkele gemeentes in Nederland een vergoeding voor mensen met incontinentiemateriaal (bijvoorbeeld de gemeente Kampen of Heuvelland in Belgie). Heeft u een probleem met te weinig of te kleine afvalbakken? Krijgt u geen vergoeding?
   
  Geef uw reactie via onderstaand formulier.
   
 • Geef uw reactie of plaats een oproep

Plaats uw eigen oproep

 • Reactieformulier
  Wilt u reageren, of zelf een oproep plaatsen?
 • Mijn emailadres mag openbaar worden geplaatst op deze website: *

  Mijn reactie mag voor iedereen leesbaar worden geplaatst op deze website: *