Titel menubalk illustratie
 • Sommige patiënten wachten al ruim een jaar op een operatie
 • Volgens chirurgen werkt een robot nauwkeuriger dan een chirurg

Vergoeding behandelingen

 • Fysiotherapie
  Voor mensen met inspanningsincontinentie kan fysiotherapie van grote waarde zijn om de bekkenbodemspieren te trainen. Vanuit de basisverzekering worden maximaal 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed. Wanneer je meer behandelingen wilt, kan je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.
 • Operatie
  De kosten van een operatie als gevolg van incontinentie worden meestal door je zorgverzekeraar vergoed. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om een prostaatoperatie, het aanbrengen van een (suprapubische) katheter of of een hersteloperatie bij een verzakking van de baarmoeder. De verzekeraar kan er echter wel voor kiezen om de behandeling alleen in een bepaald ziekenhuis te vergoeden. Het is daarom verstandig om vooraf contact op te nemen met de zorgverzekeraar.
 • Vergoeding male slings ingreep voor mannelijke incontinentie
  Het Zorginstituut Nederland geeft aan dat “de male sling bij patiënten met lichte tot matige SUI die conservatief zijn uitbehandeld voldoet aan de stand van de wetenschap en praktijk. Dit betekent dat de ‘male sling’ is opgenomen in de basis-zorgverzekering voor patiënten die incontinentieproblemen ervaren na een radicale prostatectomie. (Bron: Prostaat.nl)
 • Kort nieuws van zorgverzekeraars:

  --- Zorgverzekeraar UVIT (Univé-VGZ-IZA-Trias) zet vraagtekens bij het groeiende aantal Da Vinci-robots in Nederland en de doelmatigheid hiervan. "Wanneer blijkt dat een ziekenhuis met een Da Vinci-robot geen doelmatige bedrijfsvoering heeft, dan leidt dat wat ons betreft tot lagere budgetten."

  --- Zorgverzekeraar Menzis "betaalt in principe niet mee aan de aanschaf van een Da Vinci robot. Menzis betaalt tot nu toe alleen een extra bedrag van 3.000 euro als een operatie wordt uitgevoerd met een robot. De toename van het aantal van deze apparaten met name in de Randstad is opvallend."

  --- CZ heeft de afgelopen jaren "de innovatie in een aantal ziekenhuizen gestimuleerd en deels meebetaald aan de aanschaf van Da Vinci-robots. In die ziekenhuizen betalen we daarnaast ook een extra bedrag voor het uitvoeren van een robotoperatie. Maar als CZ het nut er niet van inziet dat een ziekenhuis zo'n robot aanschaft, wordt niet meebetaald aan de aanschaf en ook geen extra bedrag voor een robotingreep betaald.


 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie