Titel menubalk illustratie
 • Ik kan goede afspraken maken wat betreft bezorgdata en eventuele bezorgtijden
 • "Als ik bij de apotheek klaag krijg ik een heel verhaal over cc inhoud en volume van de luier. Als consument heb ik daar helemaal niets mee."
 • "Ik heb met de apotheek gesproken en die vertelde dat ze niet meer mogen afgeven maar weten dat het te weinig is!"
 • "De apotheker vroeg toen aan mij hoe veel ik drink per dag maar dat weet ik niet."

Mijn ervaring met medisch speciaalzaken

 • Bij apotheek te weinig geleverd
  Ik kan wel mijn incontinentie-luiers bestellen bij mijn apotheek. Maar daar krijg ik te weinig geleverd. Ik bestel daarom bij een medische speciaalzaak. En als ik bij moet kopen dan doe ik dat bij een webshop op internet.
 • Goede ervaringen
  Ik heb veel goeie ervaringen met hulpmiddelonline.nl. Alles op het gebied van TENA is daar te verkrijgen en die keuzehulp is echt fantastisch geen schaamte gewoon invullen en het juiste product word aangeraden! Het heeft mij zoveel zelfverzekerder gemaakt!
 • De cliënt weet vaak zelf wel hoeveel er nodig is
  De apotheek mag dan informatie doelmatig inhalen, maar de meeste apotheken hebben de inkoop uitbesteed aan een grootleverancier. De grootleverancier en de apotheek moeten een verwerkersovereenkomst hebben. De groothandel belt de cliënt op en stelt vragen aan de telefoon en DAT mag niet in het kader van de AVG. `
   
  De apotheek / grootleverancier heeft eigen 'voorkeur' leveranciers. Dat betekent dat altijd gekozen wordt voor een of twee merken. Mijn idee: De cliënt weet dat vaak zelf wel hoeveel er nodig is, vooral als men al jaren 'gebruiker' is. Vertel gewoon hoeveel de dagvergoeding is en wat er maximaal voor gekregen kan worden. Dan kan de cliënt zelf beslissen of er verder gezocht gaat worden naar een leverancier of dat de klant akkoord is.
 • Ontevreden over apotheek, zit nu bij medisch speciaalzaak
  Na mijn verhuizing wilde ik weer bij de apotheek mijn incontinentie luiers bestellen en geleverd krijgen. Maar in 2014 had ik een bestelling gedaan bij mijn apotheek. Daar gingen ze één keer moeilijk doen over de levering en dat ik te veel aan incontinentie luiers gebruikte. Ze gingen praten over dag geld en andere dure woorden waar ik helemaal gek van werd. Maar ze gingen moeilijk doen en zeiden dat ik bij mijn zorgverzekering moest zijn. Daar heb ik vervolgens ook een klacht ingediend maar dat hielp ook niet want die stuurde mijn weer terug naar de apotheek. Ook had mijn zorgverzekering totaal geen respect voor mijn problemen. Naast mijn incontinentie ook de geestelijke problemen die er bij kwamen. Gelukkig had ik wel begeleiders die mijn probeerden te helpen om te kijken naar goede oplossing. Uit eindelijk ben ik toen na ruim een half jaar de overstap gemaakt om van leverancier te veranderen. Ik heb nog steeds de apotheek voor medicijnen als dat nodig is maar voor mijn incontinentie luiers zit ik nu bij een medisch speciaalzaak in Maastricht. Waar ik wel tevreden over bent. En waar ik voldoende aan incontinentie luiers krijgt. En soms heb ik toch te weinig en dan bestel ik bij een webshop gewoon bij.
 • Zeer tevreden
  Ik krijg ook al enkele jaren mijn incontinentiemateriaal via een landelijke leverancier / groothandel geleverd. Voorheen Brocacef / Medithuis, nu Benu Direct. Ik moet eigenlijk zeggen dat ik hier zeer over te spreken ben. Ik kan goede afspraken maken wat betreft bezorgdata en eventuele bezorgtijden, en ook wat betreft hoeveelheid kan ik aangeven welke hoeveelheid ik prettig vind (ik krijg voor 8 weken ineens geleverd). Ook voel ik me goed gehoord en serieus genomen door de telefonistes en krijg ik het materiaal dat ik wens. Hier dus geen klachten. Ook goed om te laten weten voor een evenwichtig beeld lijkt mij.
 • Van leverancier veranderen helpt
  Ik ben een tijd je geleden van leverancier veranderd en dat heeft geholpen. Ik bestelde in het verleden incontinentie luiers bij mijn apotheker en nu bij een medische speciaalzaak. Mijn vorige leverancier deed moeilijk en wilde dat ik zo goedkoop mogelijk incontinentie luiers ging gebruiken. Na dat ik op een beurs voor hulpmiddelen was geweest ben ik bij een andere leverancier gekomen voor incontinentie materiaal uit Maastricht. Ik ben daar nu tevreden over. Toch heb ikook nog een andere leverancier voor het geval dat ik bij moet kopen. Maar die heeft geen contract met mijn zorgverzekering. Het beste is ook om met meerder leveranciers te gaan praten over de incontinentie problemen van je zelf of van een andere die je verzorgt. Stel je vragen en leg de incontinentie problemen uit. En vraag ook altijd of zij contract hebben met je zorgverzekering. Neem ook contact op met je eigen zorgverzekering of die van de ander en stel de vraag of dat de firma de leverancier ...... uit ....... een contract heeft met ze voor het leveren van incontinentie materiaal en/of medicatie of andere hulp middelen.
 • 8 nodig maar we krijgen er 4 per dag
  Onze MCG dochter krijgt van UNIVE wel 4 luiers per dag. Al jaren achtereen hebben we voor haar gemiddeld 8 luiers per dag nodig gehad. Alleen al voor een dag op school (bijzonder onderwijs )heeft zij er al 4 nodig...
 • Foute inschatting
  Eerst kreeg ik wat ik nodig had, en toen verhuisde ik en maakte de apotheek een foute inschatting en mocht in 1 inlegger per 24 uur nu is er na langer tijd geregeld dat ik in schaal 3 zit en 12 pakjes ipv 2 krijg.
 • Telefoontje apotheek
  Ook aan mij werd bij de laatste bestelling van wat ik noem "ïnleggertjes" de vraag gesteld hoevel per dag er gebruikt worden. Eigenlijk kan de apotheek dit zelf nazien: ik gebruik dit materiaal al jaren. Werd overvallen en gaf getal van 4 stuks op, echter van de lichtste soort, terwijl ik voor 's nachts eigenlijk een meer absorberend exemplaar moet gebruiken. Antwoord verzzekeraar: verzekeraar heeft afspraken met leveranciers voor inc.materiaal. Per 1-1-2014 is per patient het profiel van gebruik door patient vstgesteld. Er zijn 6 patientenprofielen. Elk profiel heeft een dagprijs. Indien de apotheker meent dat ik behoor in een van de profielen, maar ik dit onterecht vind moet ik de verzekering dit melden en gaat mijn verzoek naar de afd. med. beoordelingen. Apotheek bevestigde dat mijn door overrompeling vastgestelde gebruik van 4 st.p.dag inderdaad de reden is voor minder levering (6 pakjes a 16 st. voor ???) Afspraak is nu dat ik zelf na zal gaan hoe het verbruik echt is en meldt dit dan aan de apotheek. Ik vind het bezwaarlijk dat de apotheker nog een rol moet spelen: ik zal zeker zelf mijn verekering. rechtstreeks berichten - zonodig. Kosten van de apotheek breiden zich namelijk ook uit: voor zogenaamd advies diende de apotheker een nota bij mijn verz. in, die ik - nog niet eigen risico geheel voldaan - moet terugbetalen.
 • Advies apotheek: kijk of de gebruikte luier nog niet geheel verzadigd is, en gebruik dan voor de tweede keer
  Mijn vrouw heeft vier jaar geleden een nieuwe heupprothese gekregen, maar na de operatie kreeg zij twee keer een cva. Mijn vrouw is nu sinds 30 november 2012 thuis en zij bloeit zienderogen op, wij zijn 83 jaar wij weten niet hoeveel tijd ons nog gegund is, maar het zou prettig zijn als de tijd die wij nog hebben, ondanks de handicap nog enige tijd van elkaar kunnen genieten. Ik gebruik voor mijn vrouw ongeveer 124 luiers per maand maar ik krijg er 100 per maand, Mijn vrouw is ingedeeld in patienten profiel 6 wat inhoud dat zij 4 a 5 luiers indien nodig mag gebruiken.
  Het advies van de apotheek is dat ik moet kijken of de gebruikte luier nog niet geheel verzadigd is, als hij niet geheel verzadigd is kan ik de luier voor de tweede keer gebruiken. De apotheek in Amsterdam geeft zorgverzekering de schuld, volgens de apotheek mag ik maar 3 luiers per dag gebruiken. Als ik bij de apotheek klaag krijg ik een heel verhaal over cc inhoud en volume van de luier. Als consument heb ik daar helemaal niets mee.
  Daarom wil ik u verzoeken om mij gewoon de luiers 124 luiers per maand te vergoeden hergebruik is dan niet nodig, Dat er bezuinigd moet worden kan ik begrijpen. Maar met het naar huis halen van mijn vrouw heb ik al flink bijgedragen aan de bezuiniging lijkt mij.
 • Hoeveel drinkt u per dag?
  Ik krijg nu van m'n apotheek 70 Attends luiers per maand dat is omgerekend 2 a 3 stuks per dag. Ik heb bij mijn apotheker aangegeven dat dit te weinig is en dat ik er 4 soms 5 per dag gebruikt. De apotheker vroeg toen aan mij hoe veel ik drink per dag maar dat weet ik niet. Omdat die ook begon over de hoeveelheid dat zo'n luier op neemt. Ik heb gelijk gezegd dat het in theorie zo is maar hoe is het in de praktijk. En ja daar wist de apotheker niks op te zeggen. Ik heb ook naast m'n apotheek een leverancier gevonden waar ik m'n luiers bestel en van die bestelde luiers stuur ik gewoon de kopie van de factuur naar mijn zorgverzekering en zij storten als nog het geld terug op me bankrekening voor de bestelde luiers.

 • Mag een apotheker/leverancier wel informatie over incontinentie vragen?
  De brief van Achmea mbt vergoeding van incontinentiemateriaal meldt dat de apotheker of leverancier contact met de verzekerde opneemt om te spreken over het gebruik van incontinentiemateriaal. Ik vraag me af of een apotheker/leverancier wel informatie over incontinentie mag vragen. Het lijkt me toch horen tot persoonlijke, medische gegevens waarnaar alleen een behandelend medicus mag vragen.

  Antwoord van een andere bezoeker:
  Ja, een apotheker/leverancier mag het gebruik van incontinentiemateriaal met zijn klanten bespreken. Sterker nog: het behoort tot de verantwoordelijkheid van de apotheker/leverancier om erop toe te zien dat het verstrekte materiaal doelmatig wordt gebruikt. Dat is nu al zo en dat verandert niet met de nieuwe werkwijze. Wat wel verandert is dat de apotheker/leverancier voortaan nog slechts een maximaal bedrag per dag mag declareren bij de verzekering. Het aangekondigde gesprek is bedoeld om vast te stellen hoe hoog dat 'daggeld' wordt voor jouw specifieke situatie. Het is de bedoeling met deze verandering de totale kosten voor absorberend incontinentiemateriaal te beheersen (= beperken).
 • Geef uw reactie

Reageer op deze pagina

 • Reactieformulier
  Beschrijf uw eigen ervaring, of reageer op een van bovenstaande verhalen.
 • Mijn emailadres mag openbaar worden geplaatst op deze website: *

  Mijn reactie mag voor iedereen leesbaar worden geplaatst op deze website: *
 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie