Titel menubalk illustratie
 • Als u een recept voor incontinentie materiaal via uw huisarts of medisch specialist hebt gekregen en u maakt gebruik van een leverancier waarmee uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft, dan hoeft u in het algemeen vooraf geen akkoordverklaring te vragen bij de zorgverzekeraar.

Hoe kom ik aan producten?

  Zó werkt het
 • Incontinentiematerialen worden voorgeschreven door huisartsen, urologen en gynaecologen. Daarnaast schakelen verschillende partijen in het zorgproces soms incontinentieverpleegkundigen in om de patiënt over deze materialen te adviseren. De materialen worden vooral geleverd door medische speciaalzaken, apotheken en postorderbedrijven (webwinkels). Deze detaillisten kopen hun materialen in bij groothandels of direct bij fabrikanten of importeurs.

  Als u een recept voor incontinentiemateriaal via uw huisarts of medisch specialist hebt gekregen en u maakt gebruik van een leverancier waarmee uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft, dan hoeft u in het algemeen vooraf geen akkoordverklaring te vragen bij de zorgverzekeraar. U kunt zich met de medische toelichting van de behandelend (huis)arts of gespecialiseerd verpleegkundige rechtstreeks wenden tot één van deze gecontracteerde leveranciers.

  Zorgverzekeraars hebben meestal met één of meerdere medisch speciaalzaken een overeenkomst. De gecontracteerde zorgaanbieder beoordeelt of u aan de voorwaarden voldoet.

  Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u meestal toestemming (een akkoordverklaring) vragen aan uw zorgverzekeraar. Als u naar een niet-gecontracteerde leverancier gaat, gelden er meestal maximale vergoedingen en maximale aantallen.
  Heeft u een restitutie-verzekering, dan heeft u meestal wel eigen keus van leverancier.

  Overleg altijd vooraf met uw verzekeraar hoe hoog de vergoeding is bij een niet-gecontracteerde leverancier.
 • Het is niet vanzelfsprekend dat een apotheek een overeenkomst heeft met alle zorgverzekeraars
 • Na aanmelding wordt telefonisch contact met u opgenomen voor een intakegesprek
 • "Al onze medewerkers denken graag met u mee over wat in uw situatie de beste oplossing is"
 • "Nooit vergeten we dat we te maken hebben met mensen. Persoonlijke aandacht en een professionele dienstverlening is wat ons drijft"

Overzicht medisch speciaalzaken

 • Apotheken
  In nederland zijn er ongeveer 1900 apotheken. Service Apotheek is de grootste franchiseformule voor zelfstandige apotheken in Nederland met 460 apotheken. Bij de Mosadex groep zijn meer dan 730 zelfstandige apotheken aangesloten.
  Het is niet vanzelfsprekend dat een apotheek een overeenkomst heeft met alle zorgverzekeraars. Zo heeft Menzis (Zilveren Kruis e.a.) met 1600 apotheken een overeenkomst. Een aantal apotheken hebben hun hulpmiddelenzorg uitbesteed, zoals bijvoorbeeld aan ApotheekZorg.  Bij VGZ daarentegen kunt u (op 2 apotheken na) alleen terecht voor incontinentiemateriaal bij diegenen die zijn aangesloten bij Apotheekzorg.
 • BENU Direct
  Bij BENU Direct krijgt u persoonlijk advies van deskundige medewerkers en gespecialiseerde verpleegkundigen. Na uw aanmelding neemt BENU Direct contact met u op om samen met u het incontinentiemateriaal te kiezen die het beste bij u past. Na de eerste levering wordt contact opgenomen voor een evaluatie, waarna met u de volgende bestelling wordt afgestemd. Als uw situatie veranderd wordt het materiaal hier op aangepast. Met uw zorgverzekeraar heeft BENU Direct afspraken gemaakt over het leveren en vergoeden van medische hulpmiddelen. De factuur wordt rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd.
  BENU Direct maakt gebruik van een eigen transporteur en bezorgers van de BENU Apotheek. Voor uw gemak is het ook mogelijk om uw bestelling af te halen bij één van de 300 BENU Apotheken.
 • Hoogland Medical
  Hoogland Medical is een medisch speciaalzaak voor hulpmiddelen op het gebied van stoma, (in)continentie- / retentie-, wondzorg, darmspoelen. 25 jaar van deskundigheid en zorgzaamheid vormen de basis van hun dienstverlening. De best mogelijke zorg wordt verleend met persoonlijke aandacht en professionele begeleiding van de eigen verpleegkundigen.
  Hoogland Medical heeft een eigen vervoersdienst, maar maakt ook gebruik van PostNL.
 • Mathot
  Mathotmedische speciaalzaken is al ruim 120 jaar de zorgzame partner voor medische hulpmiddelen in Nederland. Ook kunt u bij hen terecht voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen en orthopedische hulpmiddelen. De specialisten van Mathot luisteren, stellen klanten gerust en bieden de best passende zorg. "Wij zorgen voor een comfortabel en zorgeloos leven."
  Voor het bezorgen wordt gebruik gemaakt van de diensten van PostNL.
 • Mediq-CombiCare
  "Bij alles wat Mediq CombiCare Mediq CombiCare doet, staat u als klant centraal". Medische hulpmiddelen die u nodig heeft worden rechtstreeks bij u aan huis bezorgd. De medewerkers denken graag met u mee over wat in uw situatie de beste oplossing is. Dat geldt niet alleen voor de gespecialiseerde medewerkers op de klantenservice en de verpleegkundigen, maar dat geldt ook voor de receptioniste, de inkoper en de boekhouder. "Want oprechte aandacht voor de klant, dat zit in ons DNA en anders dan dat zouden we niet willen en niet kunnen."
  PostNL verzorgt alle verzendingen.
 • Medireva
  Medireva MediReva is een medisch speciaalzaak, die al bijna 40 jaar zorgt voor de levering van medische hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen. "Bij MediReva doen we ons werk met de grootst mogelijke aandacht en zorg. Nooit vergeten we dat we te maken hebben met mensen. Persoonlijke aandacht en een professionele dienstverlening is wat ons drijft. Klantenbeleving en klantentevredenheid zijn voor ons en onze medewerkers dan ook het allerbelangrijkst. Met resultaat: in klanttevredenheidsonderzoeken scoort MediReva gemiddeld meer dan een 9. Een cijfer waar we trots op zijn."
  Hulpmiddelen die door de zorgverzekeraar worden vergoed, bezorgt PostNL gratis thuis.
 • Onemed (Bosman)
  Incontinentie of urologische problemen, hebben een grote impact op uw dagelijks leven. Met de juiste hulpmiddelen en deskundig advies kunt u de draad weer oppakken. Bosman helpt u daarbij. "Wij leveren medische hulpmiddelen, ondersteuning en advies aan mensen met een stoma, wond, diabetes en urologische problemen. Samen hebben we hetzelfde belang: ervoor zorgen dat u de best mogelijke zorg krijgt."
  Bestellen bij Bosman biedt u de volgende voordelen:
  • u kiest zelf uw manier van bestellen (online, telefonisch of middels de periodieke bestelservice)
  • bestelt u voor 17.30 uur telefonisch of 21.00 uur online, dan heeft u uw hulpmiddelen de volgende werkdag in huis.
  • rechtstreekse facturering aan uw zorgverzekeraar
  • voor advies en vragen kunt u terecht bij het gespecialiseerd verpleegkundigenteam van Bosman
  • u kunt uw hulpmiddelen laten bezorgen op ieder gewenst adres in Nederland of kies voor een PostNL-afhaallocatie
  Bij de Onemed Apotheekservice kunt u telefonisch bestellen via hun klantenservice. In het assortiment zitten de producten van Seni, TENA, Attends, Depend, Abena, Hartmann en Absorin. Na de bestelling wordt uw materiaal netjes en discreet bij uw apotheek bezorgd. U kunt uw pakket bij uw apotheek afhalen of eventueel door uw apotheek thuis laten bezorgen.
 • In deze vragenlijst zijn we benieuwd naar uw ervaringen met het bestellen bij medisch speciaalzaken.

Vragenlijst: Ervaringen met medisch speciaalzaken

 • Wat zijn úw ervaringen met medisch speciaalzaken?

  Wilt u meehelpen om de serviceverlening aan mensen met incontinentieproblemen nóg verder te verbeteren? Dat kan door de onderstaande vragenlijst in  te vullen. Daarrmee helpt u ons om een beter beeld te krijgen van uw ervaringen. Alvast hartelijk dank voor uw moeite!

Vragenlijst Medisch Speciaalzaken
In deze vragenlijst zijn we benieuwd naar uw ervaring met het verkrijgen van producten via medisch speciaalzaken. Hoe tevreden bent u met het persoonlijk contact, de bestelling en de bezorging aan huis?
 • Geef uw reactie

Reageer op deze pagina

 • Reactieformulier
  Beschrijf uw eigen ervaring of geef suggesties voor het bestellen bij medisch speciaalzaken.
 • Mijn emailadres mag openbaar worden geplaatst op deze website: *

  Mijn reactie mag voor iedereen leesbaar worden geplaatst op deze website: *
 
× Let op!   Deze site maakt gebruik van analytische cookies voor het goed functioneren en het algemeen analyseren van het bezoek op deze site.
Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Meer informatie